Your SEO optimized titlepage contents

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası
28 Ekim 2021

Masanın etrafında pratik fikirler ve ipuçları
Masalarla ilgili her şeyle ilgili ipuçlarımızla, satın almadan önce düşünmeniz gereken en önemli gerçekleri ve önerileri bir araya getirdik.


Konuya genel bakış

1. Farklı masa türleri nelerdir?
2. Yemek masası ne kadar büyük olmalıdır?
3. Yemek masası ne kadar yüksek olmalıdır?
4. Hangi masa boyutu hangi oda boyutu için idealdir?
5. Bir masa nasıl genişletilebilir?
6. Bir tablo hangi ekstraları entegre edebilir?
7. Hangi masa tabanları var?
8. Bir tabloyu nasıl doğru bir şekilde kurarsınız?
9. Yağlı bir masanın avantajları nelerdir? Bir masayı nasıl yağlarsınız?
10. Hangi masa örtüsü hangi masaya sığar?
11. Parkeme hangi masa yakışır? Bir karar yardımı.
1. Farklı masa türleri nelerdir?

Bir masa, dört ayaklı bir tahtadır, birçok insanın başlangıçta henüz masa konusuyla ilgilenmediğini düşündüğü gibi. Ancak bir masa aynı olmaktan çok uzaktır. Ayrıntılarda çok sayıda farklılık vardır. Tablolar, farklı konumlara ve amaçlara en uygun şekilde uyarlanmıştır. Soru ortaya çıkıyor: aslında hangi tablolar var?

çevrimiçi olarak çok sayıda, yüksek kaliteli yemek masası bulun.
birçok renk ve şekildeki pratik yan sehpaları keşfedin.
Çevrimiçi olarak çok çeşitli tasarımlarda birinci sınıf sehpa sipariş edin.
çok sayıda yüksek kaliteli bahçe masalarını deneyimleyin
İkna edici kalitede temsili konferans masaları Pharao24'te mevcuttur.
Masalar mobilya mağazasında her tür ve renkte masa satın alabilirsiniz.
güzel komodinleri, yatağın yanında pratik saklama alanı sağlar
Tablolar, amaçlarına veya konumlarına göre burada adlandırılır. Ancak tabloların yapılabileceği çeşitli malzemelere dayanan isimler de var. Genellikle cam masa veya ahşap masa gibi isimlere göre sıralanır.

2. Yemek masası ne kadar büyük olmalıdır?

Hangi masa uzunluğu idealdir ve kaç kişidir?

Masada rahat yemek yiyebilmek için kişi başına en az 60 ila 70 cm genişliğinde ve 40 cm derinliğinde bir masa yüzeyi bulunmalıdır. Kaseler ve tencereler için en az 20 cm genişliğinde bir şerit ortasına yerleştirilmelidir. Bu nedenle 90 ila 100 cm toplam masa genişliği rahattır. Masa üzerinde gösterişli bir dekorasyondan hoşlanıyorsanız, derinliği 100 cm'den fazla olan bir masa seçmek ve ayrıca kişi başına gerekli masa yüzeyini biraz daha yükseğe ayarlamak en iyisidir. En popüler dikdörtgen masalardır. 180x90cm boyutlarındaki masalarda dört kişi çok rahat oturabilir, 200x100cm masalarda dört ila altı kişi rahatlıkla oturabilir ve 240x100cm masalarda altı ila sekiz kişi rahatlıkla oturabilir. Masada yemek yoksa, elbette birkaç kişi daha yakın oturabilir.

Kare masalarda da karşılıklı oturanların birbirinin üzerine basmaması için herkese yetecek kadar diz mesafesi sağlanmalıdır. Bu nedenle dört kişilik bir kare masa en az 100x100cm ve sekiz kişilik bir masa en az 145x145cm olmalıdır. Aynısı yuvarlak masalar için de geçerlidir. Dört kişilik masa minimum 100 cm, sekiz kişilik masa minimum 145 cm çapında olmalıdır.

Dikdörtgen ...
Her iki tarafta 2 kişilik masa: yaklaşık 120-170cm
Her iki tarafta 3 kişilik masa: yaklaşık 180-230cm
Her iki tarafta 4 kişilik masa: yaklaşık 240-290cm
Her iki tarafta 5 kişilik masa: 300cm'den fazla

Dikdörtgen birçok masa modeli ile iki ön tarafın her birine bir kişi de oturabilir. Bu iki koltuğun kullanılıp kullanılamayacağı büyük ölçüde masanın alt yapısına bağlıdır. Dört ayaklı bir masada yeterli bacak mesafesi var, ancak yanak masasında değil. Ütüleme çerçevesi olması durumunda, zeminin üzerinde uzanan çubuk rahatsız edici olabilir ve bir ayaklı masa olması durumunda, ön uçlardaki bacak mesafesinin rahat oturma için yeterli olup olmadığı modele ayrı ayrı bağlıdır.

Kare masa
4 kişilik: 100x100cm - 120x120cm
8 kişilik: 145x145cm - 160x160cm
160x160 cm'den büyük

yuvarlak masa
4 kişilik: 100-130cm çap
8 kişilik: 145-175cm çap

3. Yemek masası ne kadar yüksek olmalıdır?

Hangi vücut ölçüsü için hangi masa yüksekliği idealdir?

Rahat bir yemek masası yüksekliği 72 ile 78 cm arasındadır. Hangi yükseklik en uygun koltuk yüksekliğine ve varsa koltukların kolçak yüksekliğine bağlıdır. Ancak bunun için özel bir standart yoktur. Çoğu sandalyenin oturma yüksekliği 46 cm'dir. Bunun için 76 cm'lik bir masa yüksekliği ideal olacaktır. Ancak ayak mesafesi için masa tablasının çerçeve yüksekliğine ve kalınlığına da dikkat etmelisiniz. Örnek: Bir masanın tabla kalınlığı 3 cm ve çerçeve yüksekliği

Kategoriler
Etiketler
yuvarlak ahşap masalake masalarmasif masamasif ahşap yemek masasıyemek masası çeşitleri4 kişilik yemek masasıtoplantı masalarırestoran masalarıyuvarlak masa fiyatlarıahşap masa modellerimutfak masalarıAhşap yemek masalarıLake yemek masalarıLüks yemek masalarıAhşap masa sandanyelerEskitme yemek masalarıDoğal ahşap yemek masaları6 kişilik yemek masaları8 kişilik yemek masaları10 kişilik yemek masalarıMasif masa modelleriMasif masa fiyatlarıAhşap masa fiyatlarımeşe ahşap yemek masasımutfak masası fiyatlarıağaç masaahşap masameşe ahşap masaCeviz yemek masasıMutfak masası çeşitleri. Oval yemek masasıKare yemek masasıDikdörtgen yemek masasıdoğal ahşap yemek masasıyemek masası fiyatlarıeskitme ahşap yemek masası6 kişilik yemek masasıdoğal ahşap masayemek masasıyemek masası modellerimutfak masasımutfak yemek masasımasa sandalyeMekan Kapılarıyuvarlak ahşap yemek masasıahşap masa sandalyeahşap mutfak masasımeşe masaahşap masa resimleri8 kişilik yemek masası10 kişilik yemek masasıceviz ahşap yemek masasımasif mutfak masasıyemek masalarıKapı İmalatı Yapan FirmalarKapı Çeşit ve ModelleriAhşap KapılarAhşap Kapı ModelleriAhşap Kapı ÇeşitleriAynalı KapılarCamlı KapılarAynasız KapıOda KapısıOda Kapı çeşitleriİç Mekan KapılarOtel Oda KapılarOtel Oda Kapı ModelleriOtel Oda Kapı Çeşitleriİç Mekan Kapı Modelleriİç Mekan Kapı ÇeşitleriGiriş KapılarıBina KapılarıDış Mekan KapılarDış Bina Giriş Kapılarımutfak masa modelleriyuvarlak ahşap yemek masası modeliklasik ahşap masadoğah ahşap mutfak masasımutfak ahşap masasıdikdörtgen ahşap yemek masasımeşe yemek masasıeskitme yemek masasımutfak masası modelleriyuvarlak yemek masası çeşitleriahşap yemek masası çeşitleriyemek masası resimleriyemek masası ve sandalyesiyemek masası takımıbüyük ahşap yemek masasılüks ahşap yemek masasıucuz ahşap yemek masasıoval yemek masalarıyuvarlak masa sandalyeahşap yuvarlak masalüks yemek masasımasif masa resimlerialtı kişilik masadoğal ahşap mutfak masasıyuvarlak ahşap masa çeşitlerimasa ve sandalye çeşitleriağaç yemek masalarıkütük masarestorant masalarılüks restaurant masalarıahşap restaurant masalarıahşap yemek masa sandalyemasif yeme masasıklasik ahşap yemek masalareskitme ahşap yemek masalarlüks ahşap masaahşap yemek masasıaltı kişilik yemek masasıdört kişilik yemek masasısekiz kişilik yemek masasıon kişilik yemek masasıyemek masaları çeşitleritoplantı masaları modelleriyuvarlak yemek masasıyuvarlak toplantı masasımasif masa çeşitleriklasik ahşap yemek masaları